diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 | 11:15

COVID-19: δοκιμάζεται και η κυβερνοασφάλεια

Συμβούλια και συναντήσεις ηγετών και υπουργών εν καιρώ κορονοϊού: μόνο από μακριά!

Συμβούλια και συναντήσεις ηγετών και υπουργών εν καιρώ κορονοϊού: μόνο από μακριά!

Όπως και η… ψηφιακή Σύνοδος Κορυφής υπό την προεδρία του προέδρου Σαρλ Μισέλ, όπου οι ηγέτες της ΕΕ έβλεπαν ο ένας τον άλλο μόνο σε μικρές οθόνες.

Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και τις πιθανές παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων.

Θελήσαμε να μάθουμε αν είναι ασφαλείς οι τηλεδιασκέψεις.

«Ένα από τα προβλήματα για όλους τους πολυμερείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ ή η ΕΕ, είναι ότι η ασφάλειά τους συχνά προκαλείται από το γεγονός ότι εμπλέκονται τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες, μερικοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν πάντοτε τα καλύτερα κίνητρα ή δεν κάνουν πάντα όλα τα για την ασφάλεια. Αν υπάρχουν μη δημόσια στοιχεία, τότε σίγουρα κάποιοι θα το κυνηγήσουν», μας λέει ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός της κυβερνοασφάλειας από το Κέντρο για Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές (Strategic and International Studies -CSIS) της Ουάσιγκτον.

Τα επίσημα δίκτυα υποτίθεται ότι είναι ασφαλή. Αλλά μόλις κάποιος συνδεθεί με λάπτοπ, η σύνδεση έχει ξαφνικά ένα αδύναμο σημείο.

Ωστόσο, γενικά, οι τηλεδιασκέψεις αποτελούν σχεδόν πρόσκληση για τους χάκερ για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους.

«Ανακαλύψαμε ότι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες από τις οποίες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Τουλάχιστον ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι τις υλοποιούν για πρωταρχικό ρόλο, γι 'αυτό πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό μάθημα για τους ανθρώπους, να μην σκέφτονται μόνο το λογισμικό που θα αναπτύξουν, αλλά και την ασφάλεια. Είναι μια καλή δοκιμή, ευτυχώς δεν υπάρχει πραγματική ζημιά ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής», συμπληρώνει ο ειδικός.

Αν ο δημόσιος τομέας και οι επιχειρήσεις θα πάρουν μαθήματα ασφάλειας από την κρίση του κορονοϊού, παραμένει προς συζήτηση. Οι ειδικοί λένε ότι μόνο με μεγάλες νέες επενδύσεις μπορούν να δημιουργήσουν πραγματική προστασία στον κυβερνοχώρο.

 

Πηγή: https://www.cretalive.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 101

Τεύχος 101

17-03-2020

Security Report, Τεύχος 101

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Jamming σε ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα ασύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας, αρχίζουν και γίνονται όλο και δημοφιλέστερα, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Δυστυχώς όμως, όσο αυξάνεται η τεχνολογία, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν σε μία κατοικία. Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.