diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 | 10:29

Η πανδημία του COVID-19 εκτόξευσε την κίνηση στο Διαδίκτυο κατά 50%-70%

Σε εκτόξευση της κίνησης στο Διαδίκτυο, οδήγησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών παγκοσμίως.

Σε εκτόξευση της κίνησης στο Διαδίκτυο, οδήγησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών παγκοσμίως. Καθώς 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κληθεί συνολικά από τις Αρχές των χωρών τους, να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η χρήση του Internet έχει, ήδη, αυξηθεί σε ποσοστό έως και 70%. Ειδικότερα, τα πρώτα στοιχεία για τη διαδικτυακή ροή και χρήση οι συνολικές επισκέψεις στο Διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 50% έως 70% το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, καθώς όλο και περισσότερες πτυχές της καθημερινής ζωής μεταφέρονται στο Διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταχύτητες λήψης των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων μειώθηκαν σε πολλές ασιατικές χώρες τον Ιανουάριο.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό άρθρο του το World Economic Forum, η Vodafone, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες, αναφέρει ότι έχει ήδη δει αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων κατά 50% σε ορισμένες αγορές. Καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες, παγκοσμίως, στρέφονται στο Διαδίκτυο για λόγους επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, υπηρεσίες, όπως το online gaiming, βρίσκονται σε άνοδο. Επίσης, η παραμονή στο σπίτι έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές, παγκοσμίως, να συνδέουν όλο και περισσότερες συσκευές στο οικιακό Wi-Fi.

Streaming
H “κοινωνική απόσταση” (social distancing), που έχει επιστρατευθεί στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού έχει, επίσης, οδηγήσει σε αύξηση του streaming σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12%. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ήδη αυξημένη κατανάλωση καταγράφεται σε αγορές, οι οποίες κατά κύριο λόγο πλήττονται από τον ιό. Σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, στην Ιταλία το “download” σε συσκευές της εφαρμογής Netflix αυξήθηκε κατά 66%, στην Ισπανία κατά 35%, ενώ στις ΗΠΑ κατά 9%.

Μάλιστα, η αύξηση στις υπηρεσίες streaming σημειώνεται παρά το γεγονός ότι η ροή πολλών προγραμματισμένων αθλητικών και μουσικών γεγονότων έχει διακοπεί, καθώς τα events ακυρώνονται.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές έχουν, ήδη, πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, ζητώντας από τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες streaming, όπως το Facebook, το Amazon, το YouTube και το Netflix, να μειώσουν την ποιότητα της ροής βίντεο στην Ευρώπη, για να μειώσουν την πίεση στα δίκτυα. Για παράδειγμα, το Netflix δεσμεύτηκε να μειώσει την ποιότητα των ταινιών συνεχούς ροής και των τηλεοπτικών σειρών για να μειώσει το φορτίο στα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά περίπου 25%.

“Οι πλατφόρμες συνεχούς ροής, οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς και οι χρήστες, έχουμε όλοι την κοινή ευθύνη να λάβουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της διάδοσης του ιού”, δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Επιτροπής Thierry Breton.

 

Πηγή: sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.