20/05/2020

90 χρόνια φίλτρα καυσίμου Bosch

Η γκάμα φίλτρων της Bosch για επιβατικά αυτοκίνητα καλύπτει το 95% της αγοράς στην Ευρώπη

90 ολόκληρα χρόνια γιορτάζει η Bosch, από την στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά ένα προϊόν που έδινε λύση στα προβλήματα φθοράς των κινητήρων που προκαλούνταν από τους ρύπους στα καύσιμα.

90 ολόκληρα χρόνια γιορτάζει η Bosch, από την στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά ένα προϊόν που έδινε λύση στα προβλήματα φθοράς των κινητήρων που προκαλούνταν από τους ρύπους στα καύσιμα. Μόλις το 1930, η Bosch μέσω των φίλτρων καυσίμου άρχισε να προστατεύει τα συστήματα ψεκασμού των κινητήρων πετρελαίου - και μετέπειτα βενζίνης - από τα υπολείμματα, ενώ το 1936, βρήκε επίσης την λύση και για την συντήρηση των φίλτρων, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό στοιχείο ως ενδιάμεσο φίλτρο. Φυσικά από τότε το υλικό έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις για να φτάσει ωστόσο να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα χάρη στη μεγάλη του αποτελεσματικότητα.

Η Bosch πέραν της μεγάλης της τεχνογνωσίας στον τομέα των συστημάτων ψεκασμού και φίλτρων, ανέπτυξε επίσης λύσεις και σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τον κινητήρα. Το 1998, κυκλοφόρησε στην αγορά το φίλτρο πετρελαίου common-rail με διαχωριστή νερού. Το 2001 ανέπτυξε ένα ειδικό φίλτρο βενζίνης που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των δεξαμενών καυσίμου, ενώ το 2009, ανέπτυξε ένα φίλτρο πετρελαίου common rail για κινητήρες που χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα. Τα φίλτρα καυσίμου διαχωρίζουν αξιόπιστα τα σωματίδια και το νερό από το καύσιμο και συνεισφέρουν στην μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Επιπλέον, η Bosch φροντίζει τα φίλτρα της να πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του πρώτου εξοπλισμού του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας που υποβάλλονται σε σχολαστική επεξεργασία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Φίλτρα όμως δεν χρειάζονται μόνο τα συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Τα υβριδικά, ηλεκτρικά ή τα οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου θα χρειάζονται εξίσου προστασία για τον κινητήρα τους. Εξάλλου, όλα αυτά τα συστήματα κίνησης χρειάζονται καθαρό καύσιμο, αέρα και νερό ή λάδι ως ψυκτικό ή λιπαντικό μέσο για τις μπαταρίες τους ή/και τους κινητήρες τους. Για τον σκοπό αυτό λοιπόν, η Bosch προσφέρει μια ευρεία γκάμα ανταλλακτικών φίλτρων που καλύπτει την αγορά της Ευρώπης σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Μάλιστα στην δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού “auto motor and sport”, η Bosch ψηφίστηκε για 14η φορά ως «Best Brand» στην κατηγορία των φίλτρων.

 

 
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.