20/11/2020

Ο ρόλος των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Huawei στην πώληση της Honor

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei Technologies πουλάει το εμπορικό σήμα του φθηνού της μοντέλου κινητής τηλεφωνίας Honor σε μια ομάδα μεταπωλητών και προμηθευτών Honor για να προστατευτεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που έχουν στερήσει από την Huawei την προμήθεια ημιαγωγών.
Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei Technologies πουλάει το εμπορικό σήμα του φθηνού της μοντέλου κινητής τηλεφωνίας Honor σε μια ομάδα μεταπωλητών και προμηθευτών Honor για να προστατευτεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που έχουν στερήσει από την Huawei την προμήθεια ημιαγωγών.

Στη δήλωση με την οποία ανακοινώθηκε η πώληση την Τρίτη, η Huawei προσέθεσε ότι «η διαρκής έλλειψη τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την επιχείρηση των κινητών τηλεφώνων μας» έθεσε το τμήμα καταναλωτικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης σε «τεράστια πίεση».

Η πώληση της Honor είναι μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η «επιβίωση» της θυγατρικής και των προμηθευτών της, σύμφωνα με τη δήλωση.

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε νέους περιορισμούς που απαγόρευαν στους κατασκευαστές ημιαγωγών που χρησιμοποιούν τεχνολογία των ΗΠΑ να πουλάνε τα προϊόντα τους στην Huawei. Οι ημιαγωγοί είναι απαραίτητοι για τα smartphone και δεν είναι σαφές πώς η Huawei θα έχει πρόσβαση στα εξαρτήματα για την κατασκευή νέων τηλεφώνων μόλις εξαντλήσει το υπάρχον απόθεμά της.


Η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς στην Huawei τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των ισχυρισμών της κυβέρνησης Τραμπ ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Huawei αρνείται τους ισχυρισμούς.

Οι περιορισμοί εκμεταλλεύονται την εξάρτηση των κινεζικών εταιρειών από ημιαγωγούς που κατασκευάζονται στο εξωτερικό. Η αυτάρκεια στην κατασκευή ημιαγωγών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Κίνα, αλλά η χώρα παλεύει εδώ και καιρό να παραγάγει ημιαγωγούς εγχώρια.

Η ομάδα των μεταπωλητών και προμηθευτών της Honor που αποκτά το εμπορικό σήμα ήταν εκείνη που πρότεινε τη συμφωνία. Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., δημιουργήθηκε με σκοπό την αγορά της Honor. Αποτελείται από περισσότερες από 30 εταιρείες που συμμετέχουν στην προμήθεια και διανομή τηλεφώνων Honor, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της πόλης Shenzhen. Η Huawei εδρεύει στη Shenzhen.

Μετά την πώληση, η Honor δεν θα είναι πλέον θυγατρική της Huawei. Η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές στην Honor, ούτε θα έχει λόγο στη διαχείριση ή στη λήψη αποφάσεων για το εμπορικό σήμα, υποδηλώνοντας ότι η Honor θα εξαιρείται από τους περιορισμούς της αλυσίδας εφοδιασμού που στοχεύουν την Huawei μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά το Reuters ανέφερε προηγουμένως ότι η πώληση της Honor θα κοστίσει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει.


Πηγή: https://www.fortunegreece.com/
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.