Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
26 Ιανουαρίου 2021 11:29

Η νέα μόδα είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

a04941511ef2095b7a88c9487f27cfe7 XL 39b2cbf7

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει προωθηθεί στο προσκήνιο το 2021 καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να δραστηριοποιηθούν στο διαδίκτυο. Το Bitcoin μπορεί να τραβάει όλη τη δημοσιότητα φέτος, έχοντας φτάσει πολύ πέρα ​​από το ιστορικό υψηλό του 2017 και έχοντας δημιουργήσει νέους εκατομμυριούχους με τιμή 40.000 δολαρίων.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει προωθηθεί στο προσκήνιο το 2021 καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να δραστηριοποιηθούν στο διαδίκτυο. Το Bitcoin μπορεί να τραβάει όλη τη δημοσιότητα φέτος, έχοντας φτάσει πολύ πέρα ​​από το ιστορικό υψηλό του 2017 και έχοντας δημιουργήσει νέους εκατομμυριούχους με τιμή 40.000 δολαρίων.

Όμως, οι τραπεζίτες και τα στελέχη αναμένουν ότι οι μεγαλύτερες εξαγορές θα αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και όχι το κρυπτονόμισμα ή την άλλη μόδα του περασμένου έτους, την τεχνητή νοημοσύνη.

Περίπου το 85% από τα 89 στελέχη που ερωτήθηκαν από την 451 Research, η οποία αποτελεί τμήμα της S&P Global Market Intelligence, λένε ότι πιστεύουν πως η «ασφάλεια των πληροφοριών» έχει γίνει πιο σημαντική για τους «στρατηγικούς στόχους των αγοραστών τους τελευταίους 12 μήνες» – ξεπερνώντας την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ήταν η πιο σημαντική το προηγούμενο έτος.

Μπορεί να λειτουργεί μόνο στο παρασκήνιο, αλλά η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει προωθηθεί στο προσκήνιο το 2021 καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να δραστηριοποιηθούν στο διαδίκτυο.

Το περασμένο έτος αποτέλεσε και ένα είδος προειδοποίησης για τη σοβαρότητα της ψηφιακής κατασκοπείας όταν παραβιάστηκαν μια σειρά από ομοσπονδιακές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο όλων αυτών ήταν η ελάχιστα γνωστή εταιρεία λογισμικού SolarWinds. Ακόμα και τώρα, οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν την πλήρη έκταση της ζημιάς, που πιστεύεται ευρέως ότι φέρει την υπογραφή της Ρωσίας.

Οι επιχειρηματίες, ωστόσο, είναι στο πιο αισιόδοξο σημείο των τελευταίων επτά ετών αναφορικά με το τοπίο των εξαγορών. Περίπου το 75% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναμένουν αύξηση των εξαγορών.

Ωστόσο, οι επενδυτές και οι τραπεζίτες σε μεγάλο βαθμό δεν αναμένουν αύξηση των αποτιμήσεων, με το 35% να αναφέρει ότι αναμένουν να αυξηθεί η αξία. Ο λόγος είναι πιθανότατα διπλός: Καταρχήν, πολλοί αναμένουν ότι οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών εταιρειών θα «προσγειωθούν» και πάλι στη γη. Δεύτερον, ενώ οι αγορές περιβάλλουν την τεχνολογία με μια ευρέως αισιόδοξη οπτική, ορισμένες εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με τα ταξίδια – δυσκολεύονται με την πανδημία και, αν και μπορεί να γίνουν πρωταρχικοί στόχοι εξαγοράς, πιθανότατα θα πρέπει να πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή.

 

Πηγή: https://www.fortunegreece.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...