31/03/2021

12ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ12)

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ πρόκειται για το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας, το οποίο διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα από φοιτητές και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων ΗΜΜΥ...

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ πρόκειται για το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας, το οποίο διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα από φοιτητές και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων ΗΜΜΥ, αλλά και παρεμφερών κλάδων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά και να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες.

Φέτος, το 12ο ΣΦΗΜΜΥ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν με την διασπορά του ιού SARS-COV2, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το τριήμερο 23-25 Απριλίου.

Το ΣΦΗΜΜΥ πλαισιώνεται από καταξιωμένους ομιλητές, παγκοσμίου κύρους που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους και επιθυμούν να προσφέρουν στην φοιτητική κοινότητα. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν το έργο τους, είτε πρόκειται για επίπεδο προπτυχιακής ή διπλωματικής εργασίας, ή ακόμη και διδακτορικής διατριβής. Τέλος, το συνέδριο συμπληρώνουν παράλληλα workshops και διαγωνισμοί πάνω στα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος.

  • Τι είναι το ΣΦΗΜΜΥ;

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 ετησίως σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και να έρθει σε επαφή με τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

  • Τι ξεχωρίζει στη φετινή διοργάνωση;

Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ξεχωρίζει από τις προηγούμενες στο πλήθος των ομιλιών και των workshops. Το ΣΦΗΜΜΥ 12 θα φιλοξενήσει πάνω από 30 ομιλίες εξαιρετικών επιστημόνων, πάνω σε πληθώρα τομέων της τεχνολογίας, και πάνω από 35 workshops στα οποία μπορεί να λάβουν μέρος οι σύνεδροι. Επίσης, για πρώτη φορά στο ΣΦΗΜΜΥ υπάρχουν και ξένοι ομιλητές, όπως ο Scott Aaronson, ερευνητής της επιστήμης των Υπολογιστών και ο Bruno Siciliano, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ρομποτικής. Τέλος στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν τα θέματα που καλύπτονται από τα sessions, όπως το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο κύριος Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric vehicles session και το Quantum Technology session.

  • Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την εργασία στον κλάδο σας;

Φοιτητές : Η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ως φοιτητές βρισκόμαστε ένα χρόνο μακριά απ΄ τις σχολές μας και κυρίως από τα εργαστήριά μας, τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Είναι όμως και αρκετά πιο δύσκολο να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον επαγγελματικό κλάδο και να γνωρίσουμε αυτόν τον κόσμο.

Επαγγελματίες: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κλάδοι στους οποίους εργάζονται Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί. Η εργασία στους περισσότερους από αυτούς δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία, καθώς είναι δυνατή η τηλεργασία. Σίγουρα επηρεάστηκε η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων-εργαζομένων, καθώς η φυσική επικοινωνία και επαφή με συναδέλφους αντικαταστάθηκε από τηλεδιασκέψεις. Χάρη στην τεχνολογία όμως, δεν αλλοιώθηκε η ποιότητα του αποτελέσματος της εργασίας.

Απάντηση σε αυτή και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικά με την εργασία σε διάφορους κλάδους της επιστήμης, θα δοθούν από τους ομιλητές τους συνεδρίου!

  • Τι συμβουλή θα δίνατε στους φοιτητές που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σαν επαγγελματίες μηχανικοί;

Όλοι όσοι δουλεύουμε για τη διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ είμαστε φοιτητές, οπότε δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ακόμα. Ωστόσο, στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ θα υπάρξουν ομιλητές, επαγγελματίες και καθηγητές διεθνούς κύρους που μπορούν να δώσουν κατάλληλες συμβουλές. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ανακοινώνονται συνεχώς νέοι ομιλητές.

Για παράδειγμα, ορισμένα από τα sessions του φετινού ΣΦΗΜΜΥ είναι το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο κύριος Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric vehicles session και το Quantum Technology session.

  • Τι θα λέγατε σε κάποιον για να “έρθει” διαδικτυακά στο ΣΦΗΜΜΥ 12 ;

Το ΣΦΗΜΜΥ 12 σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Παρ΄ όλα αυτά η φετινή διοργάνωση δεν υστερεί σε τίποτα από τις προηγούμενες! Το ΣΦΗΜΜΥ 12, όπως κάθε χρόνο, πλαισιώνεται από ομιλίες καταρτισμένων επιστημόνων, εκπαιδευτικά workshops και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, με μόνη διαφορά φέτος, ότι ο καθένας έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος από την άνεση του σπιτιού του, εντελώς δωρεάν! Το ΣΦΗΜΜΥ 12 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, αλλά και απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσα από τα διαθέσιμα workshops.

Μη χάνετε χρόνο λοιπον, δηλώστε συμμετοχή στο site μας: https://sfhmmy.gr/αρχική

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο αρκεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα: https://sfhmmy.gr/

Ακολουθήσετε το ΣΦΗΜΜΥ στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/sfhmmy

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/17990796/

Instagram: https://www.instagram.com/sfhmmy/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.