13/09/2021

Κεντρική μονάδα ανίχνευσης αερίων GCU series (GCU410, GCU430)

Η NSC Hellas ως επίσημος του Ιταλικού κατασκευαστικού οίκου NRG tech, διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις και στον τομέα ανίχνευσης τοξικών και εκρηκτικών αερίων. Οι κεντρικές μονάδες ανίχνευσης αερίων GCU είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τη μέγιστη ευελιξία στην ανίχνευση διαρροής τοξικών και εκρηκτικών αερίων.

Η NSC Hellas ως επίσημος του Ιταλικού κατασκευαστικού οίκου NRG tech, διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις και στον τομέα ανίχνευσης τοξικών και εκρηκτικών αερίων. Οι κεντρικές μονάδες ανίχνευσης αερίων GCU είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τη μέγιστη ευελιξία στην ανίχνευση διαρροής τοξικών και εκρηκτικών αερίων. Η μονάδα GCU410 μπορεί να δεχτεί έως 10 ανιχνευτές αερίων, η μονάδα GCU430 έως 30 ανιχνευτές και κατά παραγγελία οι μονάδες GCU μπορούν να υποστηρίξουν έως και 256 ανιχνευτές αερίων. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η επικοινωνία των ανιχνευτών με την κεντρική μονάδα μέσω τεχνολογίας BUS, αφού όλοι οι ανιχνευτές μπορούν να εγκατασταθούν στο ίδιο καλώδιο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εγκατάστασης, καθώς και τον εξοπλισμό καλωδίωσης του συστήματος. Οι ανιχνευτές λαμβάνουν μια μοναδική διεύθυνση και αναφέρουν μοναδικά στην κεντρική μονάδα τα επίπεδα συγκέντρωσης των αερίων που έχουν βαθμονομηθεί να ανιχνεύουν. Η κεντρική μονάδα διαθέτει οθόνη αφής και απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τη συγκέντρωση των εκρηκτικών/ τοξικών μιγμάτων μέσω των ανιχνευτών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτήν. Οι ανιχνευτές του συστήματος στην ίδια εγκατάσταση μπορούν να είναι διαφορετικοί και δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον τύπο του αισθητήρα ή το αέριο για το οποίο είναι ρυθμισμένοι να διαβάζει ο καθένας. Οι ανιχνευτές διατίθενται και με πιστοποίηση ATEX, καθώς και σε έκδοση με έξοδο 4-20mA για επικοινωνία με τις αντίστοιχες κεντρικές μονάδες. Οι μονάδες GCU είναι ιδανικές για απλές αλλά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αφού διαθέτουν προστασία IP65. Επίσης, διαθέτουν 3 προγραμματιζόμενες εξόδους, οι οποίες προορίζονται για διάφορα σενάρια όπως π.χ. ενεργοποίηση εξαερισμού, σειρήνων, διακοπή παροχής αερίων, αναφορά σε τρίτα συστήματα κλπ.

NSC-Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.