24/05/2021

Επεκτάσεις ζωνών & I/O μέσω BUS για τους πίνακες CROW

Πρόκειται για μονάδες επέκτασης, οι οποίες συνδέονται απευθείας στο bus των πληκτρολογίων, στους πίνακες συναγερμού RUNNER 4-8 & RUNNER 8-16 της CROW, δίνοντας την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να συνδέσει στο σύστημα ζώνες και εξόδους, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή καλωδίωση για το καθένα από αυτά προς την κεντρική μονάδα.

Πρόκειται για μονάδες επέκτασης, οι οποίες συνδέονται απευθείας στο bus των πληκτρολογίων, στους πίνακες συναγερμού RUNNER 4-8 & RUNNER 8-16 της CROW, δίνοντας την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να συνδέσει στο σύστημα ζώνες και εξόδους, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή καλωδίωση για το καθένα από αυτά προς την κεντρική μονάδα. Η επέκταση ζώνης ΝΑΝΟ-Ζ1 συνδέεται στο bus με 4 αγωγούς (+12VDC, -0VDC, Clock, Data) και υποστηρίζει 1 ζώνη για σύνδεση μαγνητικής επαφής, ανιχνευτή κίνησης ή οποιασδήποτε άλλης ενσύρματης περιφερειακής συσκευής. Με παρόμοιο τρόπο συνδέεται στο bus και επέκταση εξόδου NANO-O1, η οποία υποστηρίζει 1 έξοδο καθαρής επαφής ΝΟ (30VDC 100mA max) για έλεγχο σειρήνας, φωτιστικού, πόρτας εισόδου, γκαραζόπορτας κτλ. Επίσης, διαθέτει και 1 είσοδο, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί για να χρησιμοποιηθεί σαν tamper ή σαν κλειδοδιακόπτης για On/Off του συναγερμού ή σαν μπουτόν για τοπικό έλεγχο της εξόδου. Και οι δύο επεκτάσεις έχουν μικρό μέγεθος (43 x 16.5 x 10mm) και μπορούν να τοποθετηθούν και εσωτερικά των συσκευών που συνδέονται. Μπορούν να συνδεθούν πολλαπλές επεκτάσεις σε μία εγκατάσταση (όσες και οι ζώνες ή οι έξοδοι που υποστηρίζει ο πίνακας) και η μέγιστη απόσταση καλωδίωσης του bus φτάνει έως 100m (με καλώδιο 0.2mm/4 αγωγών). Υποστηρίζουν και λειτουργία Tamper, με την χρήση τερματικής αντίστασης. Η καταχώριση των επεκτάσεων στο σύστημα και η αντιστοίχισή τους σε ζώνες ή εξόδους γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο από το πληκτρολόγιο του πίνακα.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.