gi diagonismo
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 | 14:30

TVT TD-2700TS-HC

Υβριδικό καταγραφικό με υποστήριξη H.265

Στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TVT, θα συναντήσουμε και τη σειρά Υβριδικών καταγραφικών TD-2700TS-HC. Η υβριδική σειρά προϊόντων έρχεται σε εκδόσεις των 4 και 8 καναλιών αντίστοιχα, για ταυτόχρονη σύνδεση αναλογικών και IP κάμερες ταυτόχρονα, υποστηρίζει «4Κ» αναπαραγωγή και προβολή καναλιών, έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265 και μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TVT, θα συναντήσουμε και τη σειρά Υβριδικών καταγραφικών TD-2700TS-HC. Η υβριδική σειρά προϊόντων έρχεται σε εκδόσεις των 4 και 8 καναλιών αντίστοιχα, για ταυτόχρονη σύνδεση αναλογικών και IP κάμερες ταυτόχρονα, υποστηρίζει «4Κ» αναπαραγωγή και προβολή καναλιών, έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265 και μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις ασφάλειας, όπως οικίες, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις, αλλά και σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις όπου οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές.

Αυτό το μήνα η Microlink, μας έστειλε για δοκιμή το υβριδικό καταγραφικό 4 καναλιών της TVT, «TD-2700TS-HC». Ιδανικό για υφιστάμενες, αλλά και νέες εγκαταστάσεις, το καταγραφικό έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ποιότητα εικόνας με χαμηλότερες απαιτήσεις bandwidth, αλλά και μέχρι 50% λιγότερες απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο, σε σχέση με τον προκάτοχό του H.264. Ειδικότερα, το DVR μπορεί να υποστηρίξει κάμερες τεχνολογίας TVI /AHD (σε αναλύσεις 5MP, 4MP, 3MP, 1080p, 720p και WD1), CVI (σε αναλύσεις 4MP, 3MP, 1080p, 720p και WD1), ενώ μπορεί να δεχτεί και κάμερες τεχνολογίας IP στα 5MP, 4MP, 3MP, 1080p, 960p και 720p. Το TD-2700TS-HC είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP, PPPoE, DHCP, DNS, DDNS, UPnP, NTP και SMTP και επιτρέπει την απομακρυσμένη προβολή, διαχείριση, ακόμα και την παραμετροποίηση PTZ (ή άλλων καμερών), μέσω λογισμικού, web browser, αλλά και μέσω smartphone Android / iPhone (με αποθήκευση των ρυθμίσεων στο smartphone, μέσω QR Code).

Όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση του, το καταγραφικό έρχεται σε διαστάσεις 300x248x52mm, αποτελώντας μία διακριτική και βολική λύση για κάθε χώρο που χρίζει βιντεοεπιτήρησης. Στην πρόσοψή του διαθέτει 3 ενδείξεις LED (REC/NET/PWR) και μία θύρα USB 2.0, ενώ στο πίσω μέρος του από μία θύρα HDMI/VGA, μία υποδοχή LAN, μία θύρα RS485 για σύνδεση PTZ κάμερας ή πληκτρολογίου, 4 εισόδους και μία έξοδο ήχου, καθώς και 4 εισόδους και μία έξοδο alarm. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει ένα σκληρό δίσκο μέγιστης χωρητικότητας 8TB.

Κάμερες DEFENDO 4 σε 1

Για την δοκιμή των δυνατοτήτων του υβριδικού καταγραφικού, είχαμε στη διάθεσή μας τις κάμερες της DEFENDO ML8424MBC και ML-8644MBC. Οι μεταλλικές 4 σε 1 Bullet κάμερες υποστηρίζουν τεχνολογίες CVI/AHD/TVI και CVBS, ενσωματώνουν αισθητήρα 1/2.9” SONY, ανάλυση που αγγίζει τα 5MP και IR προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ML8424MBC έρχεται με σταθερό φακό 3.6mm και IR που φτάνουν τα 80 μέτρα και αντίστοιχα η ML-8644MBC με σταθερό φακό 2.8mm και IR που φτάνουν αποστάσεις 40 μέτρων. Και οι δύο κάμερες πιστοποιούνται με βαθμό στεγανότητας IP66 για να αντέχουν τη σκόνη και το νερό.

Μενού-Δυνατότητες

Όπως σε κάθε καταγραφικό της TVT, έτσι και στο TD-2700TS-HC στην αρχική οθόνη μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό, από μία κάμερα της επιλογής μας και γενικότερα να ρυθμίσουμε την απεικόνιση τους με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Για την άμεση αναπαραγωγή, την άμεση εγγραφή, την ρύθμιση της εικόνας, αλλά και για τη λήψη ενός στιγμιότυπου, διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης. Όσο αφορά το κυρίως μενού του καταγραφικού, σε αυτό θα συναντήσουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εγγραφή και την αναπαραγωγή των βίντεο, τις ρυθμίσεις που αφορούν την εικόνα από τις κάμερες, τις «έξυπνες» λειτουργίες κ.λπ.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη, χειροκίνητη ή να επιτευχθεί με τη δημιουργία ωραρίων - χρονοδιαγραμμάτων. Ένα χρονοδιάγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, ώστε μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευθεί μία κίνηση από κάμερα ή αισθητήρα, ή ακόμα και με συνδυασμό των παραπάνω. Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα alarm event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το DVR μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός, να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων (push notification) στους χρήστες μέσω εφαρμογής στο κινητό ή email, ακόμα και να ενεργοποιήσει τις PTZ κάμερες, ώστε να παρακολουθούν το άτομο που εισήλθε σε μία περιοχή παράνομα.

Όσο αφορά την αναπαραγωγή, μέσα από το μενού ρυθμίσεων του καταγραφικού, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, αλλά και μέσω της λειτουργίας smart search. Σε περίπτωση συναγερμού που προέρχεται από ανίχνευση κίνησης ή εξωτερική μονάδα (π.χ. ραντάρ), το καταγραφικό αποστέλλει push notification στο κινητό, και ο χρήστης μπορεί να με το πάτημα ενός πλήκτρου να βρεθεί μέσα στην εφαρμογή ώστε να αξιολογήσει το συμβάν.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο καταγραφικό, επιτυγχάνεται μέσω web browser, εφαρμογής για κινητά με λογισμικό Android και iOS, αλλά και μέσω software το οποίο διατίθεται μέσα στη συσκευασία. Για την πρόσβαση μέσω web browser, αρκεί να πληκτρολογήσουμε την IP του καταγραφικού στον browser που χρησιμοποιούμε (συμβατό με παλαιότερες εκδόσεις του Opera, I.E. Mozilla Firefox, Chrome κ.λπ.) και στη συνέχεια το username και password που χρησιμοποιούμε στο καταγραφικό. Το μενού μέσω του προγράμματος περιήγησης είναι πανομοιότυπο με αυτό του καταγραφικού, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ευελιξία στον χρήστη. Όσο αφορά την πρόσβαση μέσω εφαρμογής, εκεί τα πράγματα απλοποιούνται ακόμα περισσότερο. Ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή «SuperCam Plus» και στη συνέχεια να σκανάρει το QR code, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση. Σε περίπτωση που οι συσκευές βρίσκονται σε ξεχωριστό δίκτυο, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε μέσα από το μενού του καταγραφικού την επιλογή NAT. Μέσω εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την ροή βίντεο, να αποθηκεύσει στιγμιότυπα φωτογραφιών και γενικότερα να προβάλει βίντεο όπως αυτός επιθυμεί. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή παρέχει και λειτουργία Fisheye, η οποία ενεργοποιείται περίπτωση που έχουμε συνδέσει στο καταγραφικό μας μία κάμερα τέτοιου τύπου. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η αναζήτηση προσώπων μέσω της εφαρμογής. Ο χρήστης μπορεί να φωτογραφήσει ένα άτομο και στην συνέχεια να εισάγει τα στοιχεία του στην βάση δεδομένων, ακόμα και να αναζητήσει το άτομο μέσα από την βάση χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία αυτή.

INFO
  • Microlink
  • Θηβών 92, 121 31Περιστέρι
  • τηλ: 210-5786534 | fax: 210-5787486
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.mlink.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.