Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Μαΐου 2015 22:51

Εργαστήρι ΚΟΤ-Ύπατης Αρμοστείας Η.Β. για ασφάλεια τουριστών

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F09661fddd44609e123a27762f72b3a0e XL

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου διοργάνωσε σήμερα εργαστήριο για τα θέματα της ασφάλειας των τουριστών στα Γραφεία του ΕΒΕ Πάφου. Στόχος του εργαστηρίου, όπως αναφέρθηκε, είναι η κατάληξη σε πρακτικά μέτρα που να μπορούν να υλοποιηθούν κατά την επόμενη.Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου διοργάνωσε σήμερα εργαστήριο για τα θέματα της ασφάλειας των τουριστών στα Γραφεία του ΕΒΕ Πάφου.

Στόχος του εργαστηρίου, όπως αναφέρθηκε, είναι η κατάληξη σε πρακτικά μέτρα που να μπορούν να υλοποιηθούν κατά την επόμενη περίοδο για ενίσχυση των ήδη ψηλών επιπέδων ασφαλείας στην περιοχή.

Στο εργαστήριο παρέστησαν εκπρόσωποι των Δημοτικών και Κοινοτικών αρχών της Επαρχίας Πάφου, της Επαρχιακής Διοίκησης, της Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι των συνδέσμων ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ACTA και άλλοι επαγγελματικοί σύνδεσμοι και φορείς.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου λειτούργησαν οι θεματικές ομάδες της πρόσβασης στο αλκοόλ, θέματα ασφάλειας κολυμβητών και παραλιών, κλοπές και παρενοχλήσεις τουριστών, ασφάλεια και υγεία, οδική ασφάλεια και θέματα μεταφορών.

Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Βάκης Λοϊζίδης τουριστικός λειτουργός Α’ στο Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού ανέφερε πως πρόκειται για το 4ο εργαστήρι που πραγματοποιείται με αντικείμενο την ασφάλεια των τουριστών.

Ο ΚΟΤ συνέχισε, έχει συστήσει μια συντονιστική πλατφόρμα για την ασφάλεια των τουριστών μέσα από την οποία επιδιώκεται – όπως είπε- να αναπτύξει συνέργειες και δικτύωση ώστε να βελτιώσει την ήδη καλή θέση της Κύπρου στα θέματα της ασφάλειας των τουριστών.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως οι τουριστικοί πράκτορες που συμμετείχαν στα εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι η Κύπρος είναι ένας ασφαλής προορισμός και μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων μπορεί ακόμα να πετύχει καλύτερη θέση.

Πρόσθεσε επίσης, πως από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας ο ΚΟΤ είχε την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας η οποία βοήθησε , φέρνοντας και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό οι οποίοι παρουσίασαν συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ο κ. Λοϊζίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια που καταβάλλει η Αστυνομία με την αύξηση των περιπολιών της προς το σκοπό αυτό.

Επίσης σημείωσε, το Νοσοκομείο μελετά την παρουσία των ασθενοφόρων σε τακτική βάση στα σημεία που έχουν πρόβλημα ενώ η εταιρεία λεωφορείων της Πάφου ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και τα έργα υποδομής που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται – όπως είπε- να καταστούν ακόμη πιο ασφαλής.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο ΚΟΤ αναμένεται να έρθει σε επαφή με λειτουργούς του Διεθνές Αερολιμένα Πάφου προκειμένου – όπως σημείωσε- να εξετάσει τα συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες στο αεροδρόμιο για θέματα ασφάλειας.

Εκτίμησε επίσης, πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους τουρίστες σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως ο κάθε Κύπριος πολίτης μέσα από την υπεύθυνη στάση του μπορεί να βοηθήσει στα θέματα ασφάλειας, γιατί – όπως ανέφερε- τα θέματα ασφάλειας δεν αφορούν μόνο τους τουρίστες αλλά και εμάς τους ίδιους.

Είναι θέματα, είπε χαρακτηριστικά, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανθρώπινων ζωών και δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση.

Τα δικά της μηνύματα από τη σημερινή συνάντηση έστειλε και η Christina Smith υποπρόξενος της Βρετανικής Πρεσβείας.

Η κ. Smith αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Υπάτης Αρμοστείας με το Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Συνεχίζουμε είπε, να βλέπουμε αυτά που απασχολούν τους τουρίστες και τους τουρίστες από άλλες χώρες.

Επεσήμανε επίσης πως για να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τη Κύπρο θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να βελτιωθούν κάποια μικρότερα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...