Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 | 09:57

«Γαλέρες» στον κλάδο των security βλέπει το υπ. Εργασίας

O κλάδος με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα στην αγορά εργασίας είναι αυτός των security.

O κλάδος με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα στην αγορά εργασίας είναι αυτός των security.

Στο υπουργείο Εργασίας μιλούν ανοιχτά πια, για «επιχειρήσεις - γαλέρες» που ταλαιπωρούν δεκάδες εργαζόμενους και έχουν αποφασίσει να πάρουν δραστικά μέτρα. Ήδη σε εταιρία του κλάδου με έδρα την Πάτρα, που προσπάθησε μέσω επιχειρησιακής σύμβασης να καταφέρει να πληρώνει τους εργαζόμενους κάθε… τρεις μήνες, οι πιέσεις που ασκήθηκαν έφεραν αποτέλεσμα: Η εταιρία προέβη σε δύο διαδοχικές τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης και έτσι, οι τρεις μήνες αναμονής για την καταβολή του μισθού, έγιναν δύο και έπεται και συνέχεια…

Πάντως στο υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν διάταξη νόμου, που θα γίνεται ακόμα πιο σαφές τι ισχύει με την αμοιβή των εργαζομένων. Θα τονίζεται δηλαδή το παράνομο της διαδικασίας, αν παρέλθει ο μήνας εργασίας, χωρίς να έχει καταβληθεί ο αντίστοιχος μισθός. Σημειώνεται ότι έως τώρα, από την υπάρχουσα νομοθεσία είναι σαφής μόνο ο χαρακτηρισμός της βλαπτικής μεταβολής της σύμβασης εάν ο εργοδότης καθυστερήσει την καταβολή της μισθοδοσίας, περισσότερο από ένα μήνα επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόνο που ο εργαζόμενος για να κάνει χρήση της βλαπτικής μεταβολής της σύμβασής του και να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση στα αρμόδια δικαστήρια.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι οι καταγγελίες που έχουν στη διάθεσή τους για φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από εταιρίες security, είναι περισσότερες από κάθε άλλο κλάδο.

Δεν είναι μόνο οι υπερβάσεις των ωραρίων και οι μισθοί «πείνας» που καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση. Είναι και οι συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους, που σε αρκετές περιπτώσεις θυμίζουν Μεσαίωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε εταιρία, που έφτασε στο σημείο να νοικιάζει το αλεξίσφαιρο γιλέκο στους εργαζόμενούς της για να τους παρέχει την προστασία που επιβάλλει ο νόμος! Η συγκεκριμένη εταιρία, δέχτηκε αλλεπάλληλες «επισκέψεις» από κλιμάκια του ΣΕΠΕ για να συμμορφωθεί και να πάψει να εκμεταλλεύεται το δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι στο να κάνουν χρήση μέτρων αυτοπροστασίας.

dikaiologitika.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 83

Τεύχος 83

18-09-2018

Security Report, τεύχος 83

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού η Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο κλάδο της ασφάλειας για το 2018, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη. Ενημερωθείτε για τον λόγο που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παγκοσμίως υιοθέτησαν αυτή την τεχνολογία, τις λύσεις που υπήρχαν πριν από αυτή και το μέλλον της στον κλάδο της ασφάλειας και στην βιντεοεπιτήρηση. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Dahua ενισχύει την ασφάλεια και την επιχειρηματικότ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.