Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 | 12:40

Πύργος ελέγχου Ολυμπίας Οδού: Πάνω από 500 κάμερες εποπτεύουν την κυκλοφορία

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ψαθοπύργου (Τομέα 2) μαζί με αυτό της Νέας Περάμου, ελέγχουν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο, οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ψαθοπύργου (Τομέα 2) μαζί με αυτό της Νέας Περάμου, ελέγχουν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο, οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού και είναι σε θέση να παρέμβουν σε έκτακτα περιστατικά.
 
Το κέντρο Αγίου Βασιλείου επιβλέπει την Ολυμπία Οδό σε μήκος 100 χλμ, από την Πάτρα μέχρι το Ξυλόκαστρο, εκ των οποίων τα 20 χλμ είναι σήραγγες. Αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να αναλάβει την διαχείριση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.
 
Η επίβλεψη της κυκλοφορίας, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του Τομέα 2, Ανδρέας Γαλάνης, γίνεται μέσα από 500 κάμερες, που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού άξονα (μέχρι το Ξυλόκαστρο).
Επειδή πρακτικά είναι αδύνατον, τέσσερα άτομα που εργάζονται σε κάθε βάρδια στο κέντρο, να επιβλέπουν την εικόνα από τόσο πολλές κάμερες, το έργο αυτό έχει αναλάβει ένα ειδικό λογισμικό, που μπορεί και ξεχωρίζει οτιδήποτε μη φυσιολογικό γίνεται στον οδικό άξονα και τα προβάλλει κατά προτεραιότητα στην κεντρική οθόνη την εικόνα από τη συγκεκριμένη κάμερα, ώστε ο χειριστής να ενεργεί με βάση τα πρωτόκολλα.
Η εικόνα βιντεοσκοπείται και διατηρείται στη μνήμη των σέρβερ της εταιρείας για διάστημα 15 ημερών και αμέσως μετά, διαγράφεται αυτόματα.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, το πιο δύσκολο περιστατικό που κλήθηκε να διαχειριστεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού, ήταν το κλείσιμο του οδικού άξονα τον Ιανουάριο του 2017 λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

πηγή: http://pelop.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.