Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 | 12:40

Πύργος ελέγχου Ολυμπίας Οδού: Πάνω από 500 κάμερες εποπτεύουν την κυκλοφορία

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ψαθοπύργου (Τομέα 2) μαζί με αυτό της Νέας Περάμου, ελέγχουν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο, οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ψαθοπύργου (Τομέα 2) μαζί με αυτό της Νέας Περάμου, ελέγχουν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο, οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού και είναι σε θέση να παρέμβουν σε έκτακτα περιστατικά.
 
Το κέντρο Αγίου Βασιλείου επιβλέπει την Ολυμπία Οδό σε μήκος 100 χλμ, από την Πάτρα μέχρι το Ξυλόκαστρο, εκ των οποίων τα 20 χλμ είναι σήραγγες. Αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να αναλάβει την διαχείριση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.
 
Η επίβλεψη της κυκλοφορίας, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του Τομέα 2, Ανδρέας Γαλάνης, γίνεται μέσα από 500 κάμερες, που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού άξονα (μέχρι το Ξυλόκαστρο).
Επειδή πρακτικά είναι αδύνατον, τέσσερα άτομα που εργάζονται σε κάθε βάρδια στο κέντρο, να επιβλέπουν την εικόνα από τόσο πολλές κάμερες, το έργο αυτό έχει αναλάβει ένα ειδικό λογισμικό, που μπορεί και ξεχωρίζει οτιδήποτε μη φυσιολογικό γίνεται στον οδικό άξονα και τα προβάλλει κατά προτεραιότητα στην κεντρική οθόνη την εικόνα από τη συγκεκριμένη κάμερα, ώστε ο χειριστής να ενεργεί με βάση τα πρωτόκολλα.
Η εικόνα βιντεοσκοπείται και διατηρείται στη μνήμη των σέρβερ της εταιρείας για διάστημα 15 ημερών και αμέσως μετά, διαγράφεται αυτόματα.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, το πιο δύσκολο περιστατικό που κλήθηκε να διαχειριστεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού, ήταν το κλείσιμο του οδικού άξονα τον Ιανουάριο του 2017 λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

πηγή: http://pelop.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 96

Τεύχος 96

23-10-2019

Security Report, Τεύχος 96

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Επιλέγοντας την ιδανική εταιρία Security. Όταν έρχεται η ώρα και η ανάγκη για την αγορά ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση πολλές άγνωστες/γνωστές μεταβλητές και να εξετάσουμε διάφορους παράγοντες πριν την δέσμευση μας με μία εταιρία που παρέχει συστήματα ασφαλείας. Διαβάστε μερικά από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής στο αφιέρωμα του περιοδικού μας. Συνέντευξη με τον Mark Cosgrave Divisional Manager της «OPTEX» Αυτό το μήνα το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.